Sten og krystaller – og deres spirituelle betydning

Agat:

Symbolsk menes agat at styrke ens handlekraft, selvtillid og intelligens, samt at styrke forbindelsen mellem krop og sjæl

Ametyst: 

Symbolsk forbindes ametyst med beskyttelse mod pludselig og uønsket indflydelse, og siges at have en beroligende og afstressende effekt samt en rensende effekt på krop og sjæl.

Stenen siges at være en stærk spirituel sten, der hjælper os med at se indad, skabe klarhed til at træffe de rette beslutninger og styrker ligeledes finansiel stabilitet.

Ametysten siges at styrke spirituel udvikling og lære os ydmyghed, samt have respekt og tillid til universet.

Aventurin

Kaldes også for lykkestenen.

Symbolsk menes aventurin at hjælpe på held og fremgang, samt at befordre gode ideer og kreativitet.

Stenen siges også at hjælpe på blodtryk og hudproblemer samt allergiske reaktioner.

Bjergkrystal

Symbolsk menes bjergkrystal at give styrke, klarhed og indsigt. Visdom, sandhed, vækst og overblik. Skaber harmoni, stimulerer dine intuitive evner og lader dig finde svarene i dig selv Forstærker andre stens energier.

Healende ved alle fysiske ubalancer.

Cat’s eye

Symbolsk menes cat’s eye at hjælpe med spirituel klarhed og åndelig indsigt. 

Cat’s eye fås i forskellige farver, og styrker derfor forskellige chakra, afhængig af farven (eksempelvis, hals, hjerte, hara). 

Citrin

Kaldes også for eksamensstenen.

Symbolsk menes citrin at klare tankerne og skabe overblik, virke afstressende, styrke selvkontrollen og fremme indre glæde og selvtillid.

Stenen siges at være god mod depression, nervøsitet og tungsind.

Flourit

Symbolsk menes flourit at øge koncentrations- og kreativitetsevnen og facilitere ordenssans og samarbejde.
Stenen siges at formidle kontakt med sjælens lys, hvorfor den også bruges til at styrke krone chakra og det 3. øje. 

Granat

Kaldes også for karrierestenen.

Symbolsk menes granat at hjælpe med at fokusere på det positive, på at se lyset i mørket. (Stenen blev af tidligere opdagelsesrejsende brugt til at lyse op i natten. Videnskabeligt set, skyldes dette stenes høje brydningsindeks).

Granat forbindes med lidenskab og succes, og menes at styrke produktivitet, kreativitet, viljestyrke, stolthed og succes. Det siges, at denne granat repræsenterer død og genfødsel, regeneration, seksualitet, grænser og mystik.

Howlit

Kaldes også for kreativitetsstenen. Brug stenen hvor du ønsker handling, koncentration, inspiration, klarhed og kreativitet.

Stenen skal være opbyggende for åndelighed.

Jade

Symbolsk menes jade at give tryghed, fornyede kræfter og overskud. Stenen siges at være velegnet mod stress og styrke hjertets robusthed.

Stenen virker beroligende og fremme søvn, og styrke nyre, hjerte, lever og thymus.

Jaspis

Symbolsk menes jaspis at være plejende og healende, ved at beskytte og berolige bæreren af stenen. 
Stenen siges at være god til at skabe jordforbindelse (rodchakra) og til at få et forhold til den fysiske krop (solar plexus chakra).

Karneol

Symbolsk menes karneol at bringe held og lykke og være mulighedernes sten. Stenen giver ro, harmoni og tryghed. At styrke familierelationer, samt reproduktionen og dermed fremme sexualdriften. Stenen bruges også til at styrke sex (hara) chakraet.

Koral

Symbolsk forbindes koralen med hemmelighed og hengivenhed. Den siges at være rensende, modvirke generthed og give følelser af selvstændighed og selvtillid, så man tør være modtagelig for kærligheden. Koral har været brugt som blodrensende middel, som værn mod sygdomme. Den var før i tiden fast ingrediens i mange salver og medicin, især mod maveonde og årebetændelse.

Labradorit

Symbolsk menes labradorit at skabe ny energi, inspiration og stimulere intuitionen, og hjælper mod fastlåshed i gamle mønstre eller traumer og heale dybe sår i sjælen.

Lapis Lazuli

Symbolsk menes lapis lazuli at repræsentere ømhed, sympati og kærlighed.

Stenen er god for almen fremgang og lykke, og styrker intuitionen, koncentrationsevnen, tålmodighed og klarhed.

Kropsligt menes stenen at styrke immunforsvaret, hele lever og mave problemer.

Mosagat:

Symbolsk menes mosagat at fremme lykke og rigdom, skabe balance, tryghed, selvtillid og selvaccept. Stenen styrker derfor også (med sin grønne farve) hjertechakraet. 

Månesten

En sten med stor feminin energi.

Symbolsk siges månestenen at fremme spirituel kontakt, på at hjælpe mod hormonelle ubalancer f.eks. infertilitet, menopause, maveproblemer, og på at kontrollere vrede. Månesten healer og styrker, samt letter beslutningsprocesser og styrker kommunikationsevnen

Peridot

Symbolsk forbindes peridot med gavmildhed og rigdom. Den har ry for at kunne overvinde sindets mørke sider, hvis der er ting man er bange for. Det siges også, at den er god til at afbalancere sårede følelser og genoprette kærligheden.

Rosa Quartz

Rosa quartz kaldes også kærlighedsstenen.

Symbolsk menes rosa quartz at fremme selvkærlighed, og hele den følelsesmæssige krop, lette ulykkelig kærlighed, ensomhed, frigive tilbageholdt smerte. Rosa quartz siges at lære os tilgivelse accept, skaber harmoni og giver indre ro.

Tigerøje

Symbolsk menes tigerøje at give bæreren skarpsindighed, overblik og klar tankegang. Den hjælper med at se og forstå egne fejl, give personlig styrke skærpe evnen til at fokusere og visualisere.

Tigerøje siges at integrere kronechakra med rodchakraet og derfor styrke jordforbindelsen. Tigerøje menes at hjælpe på fordøjelsen.